ALLES VOOR UW ZOMER- EN WINTERBANDEN

Autodeboer-bandenservice

BANDENSERVICE VAN AUTO DE BOER

Is uw band lek of is het tijd om uw banden te balanceren? AutodeBoer uit Franeker biedt u volledige bandenservice aan. Bij een lekke band stellen wij na inspectie vast of de band vervangen moet worden of nog te repareren is. Ook kunt u uw banden laten balanceren. Na het balanceren zijn trillingen aan het stuur en in de ophanging veelal verholpen.

autodeboer-onderhoud

BANDENSPANNING OP PEIL HOUDEN

Het is belangrijk om met de juiste bandenspanning de weg op te gaan. Hiermee voorkomt u onnodige slijtage en rijdt uw auto zuiniger en veiliger. Naast het vullen met lucht is het ook mogelijk om autobanden te vullen met stikstof. Het voordeel van stikstof is dat uw autobanden langer op de juiste bandenspanning blijven.

autodeboer-bandenspanning
Zomer winterbanden wisselen.

ZOMERBANDEN EN WINTERBANDEN

Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken. Naast het juiste profiel op uw banden en de juiste bandenspanning is het raadzaam om in verschillende weersomstandigheden met de juiste banden te rijden. Winterbanden hebben namelijk andere eigenschappen dan standaard zomerbanden. Ons advies is om hierop niet te besparen. Zeker omdat het uw eigen veiligheid en dat van uw medeweggebruikers betreft. Met name in de winter is het verstandig om met winterbanden te rijden: een ongeluk zit in een klein hoekje. In Duitsland is het zelfs verplicht om in de winter met winterbanden te rijden.

Vragen over de bandenservice van auto de boer?

autodeboer-onderhoud

WANNEER WINTERBANDEN GEBRUIKEN?

Wanneer de letter R in de naam van de maand zit, rijdt u het beste met winterbanden! Een winterband zorgt voor optimale veiligheid en voertuigcontrole tijdens de herfst- en wintermaanden. Wij raden daarom aan om in de maanden oktober tot en met april met winterbanden te rijden. In deze maanden is het over het algemeen het koudst en is het doorgaans niet warmer dan 7°C.

autodeboer-winterbanden
Autodeboer-winter-grip

MEER GRIP MET WINTERBANDEN

Bij temperaturen van 7°C en lager presteren winterbanden optimaal. Het rubber van deze banden blijft soepel bij lage temperaturen, waardoor ze onder winterse omstandigheden een betere grip op de weg bieden. Dit resulteert in een kortere remweg en betere controle over uw voertuig. Daarnaast hebben winterbanden brede groeven om water, sneeuw en modder af te voeren. De rubbersamenstelling van winterbanden is zachter dan die van zomerbanden, wat bijdraagt aan de verbeterde grip.

Wintercheck
Naast winterbanden is het raadzaam om voor de winter een wintercheck te laten uitvoeren. Tijdens een wintercheck wordt alles gecontroleerd en de puntjes op de i gezet voor de winterse omstandigheden. Dit is voor uw eigen veiligheid en voor het behoud van uw auto.

autodeboer-onderhoud

WANNEER ZOMERBANDEN GEBRUIKEN?

Wanneer de temperatuur stijgt tot boven de 7 graden, is het tijd voor zomerbanden. Deze banden combineren een uitstekende wegligging en stabiliteit met comfortabel rijden en lage geluidsniveaus. Laat uw zomerbanden tijdens de wissel voor de zekerheid controleren. Het is in uw eigen veiligheidsbelang dat uw banden in goede conditie verkeren.

Auto-de-boer-zomerbanden
autodeboer-waarom-zomerbanden

WAAROM ZOMERBANDEN?

Blijven rijden op winterbanden is geen optie. Als de temperatuur boven de 7 graden ligt heeft u met zomerbanden meer grip en een betere wegligging. De rubbersamenstelling van een zomerband behoudt zijn gewenste eigenschappen. Ze blijven zelfs bij extreme hitte goed presteren: zowel het wegcontact als de remweg blijft optimaal. Wanneer u met winterbanden in de zomer blijft doorrijden, zal het rubber zacht worden en slijten.